Film, der forbereder både børn og forældre på hospitalsbesøg

Hvordan kan man hjælpe et barn med at håndtere mødet med sygehuset bedre? Denne tanke har været drivkraften bag de videoer, der præsenteres i denne artikel.

Der er blevet produceret film, som viser alt fra selve proceduren til de steder, hvor behandlingen finder sted. Nogle videoer er endda skabt til at støtte forældre, så de kan hjælpe deres barn under f.eks. en blodprøvetagning. I dette blogindlæg kan du finde en samling af sådanne videoer samt links, så du kan finde netop den, der passer bedst til din situation.


At gøre børn fortrolige med det sted, hvor de skal behandles, kan være en effektiv strategi for at øge deres tryghed. Flere af de videoer, der præsenteres i denne artikel, fokuserer på at vise de specifikke omgivelser, så barnet kan få en fornemmelse af stedet, før behandlingen finder sted.

Dette kan bidrage til at reducere angst og skabe en større følelse af kontrol. En fællesnævner for filmene er, at de inddrager børn i optagelserne og præsenterer sundhedspersonale, der er vant til at arbejde med børn. Denne erfaring skinner igennem i deres deltagelse og skaber en tryg atmosfære.

Uanset om det er tegnefilmsfigurer eller kendte skuespillere som Rosa fra Rouladegade, bliver procedurerne nøje forklaret, mens de udføres i praksis.

Herunder finder du nogle af de videoer, der er blevet produceret af personalet fra Aarhus Universitetshospital, Juliane Marie Centret - Rigshospitalet, Sygehus Lillebælt og Slagelse Sygehus:

Børn og blodprøver - Aarhus Universitetshospital

Sådan hjælper du, når dit barn skal stikkes - Rigshospitalet

Hvis du skal opereres - Aarhus Universitetshospital & Doktor Universe

Mød Børne- og Ungeafdelingen på Slagelse Sygehus

PSG-Måling Respirationscenter Vest - Aarhus Universitetshospital & Doktor Universe

Undersøgelse i Øre- Næse- og Halsambulatoriet - Sygehus Lillebælt

Det var nogle af de videoer, som sundhedspersonalet rundt om i landet har udviklet i samarbejde med talentfulde film- og animationsfolk for at forberede børn på deres møde med sygehuset.

Apropos børnenes møde med sundhedsvæsenet, vi har også talt med 25 sygeplejersker fra Aarhus Universitetshospital, Regionshospitalet Gødstrup, Esbjerg & Grindsted Sygehus og Regionshospitalet Horsens. De delte deres erfaringer med os om, hvilke aflednings- og mestringsstrategier de bruger, når de behandler børn – både i Børn & Unge-afdelingen og i akutmodtagelsen.

Du kan læse mere om deres indsigter i vores næste blogpost.

Tak fordi du læste med.